Jeg og min kone Liv startet kennel von Silverkohn på midten av 70 tallet. Vårt første valpekull ble registrert på kennel vom Nordenstam, dette siden vi enda ikke hadde eget kennelnavn.Far til kullet var ikke ukjente Hilo vom Nordenstam. Det manglet ikke på advarsler da jeg skulle parre min CH tispe med en som bare hadde blå sløyfe som junior.Jeg er glad for og kunne si at jeg så Hilo sitt potensiale først av alle. Siden har han vel havnet på ganske mange stamtavler over hele verden.

I mange år hadde jeg ett tett samarbeid med kennel Nordenstam, noe som resulterte i flere importer, noe som var kostbart på den tiden med karanteneutgifter osv. den siste hunden jeg importerte via karantene var

Karma vom Nordenstam

Karma3

Karma ble SUCH og INT.CH takket være May-Iren Wikholt som kjøpte henne av meg etter at jeg hadde hatt ett kull på henne. Hun kjøpte også en hanne etter Karma. Den het

Picasso von silverkrohn, 8 år på foto.

Picasso 8 år1

Picasso ble NUCH og SVUCH samt INTCH alt takket være iherdig arbeid og trening fra May-Iren. Han førte seg bra i ringen og var godt likt av mange dommere.som på bildet en ikke ukjent dommer..

Picasso og Bjørg (handler) med T. Edmund

Picasso BIS

Samarbeidet med Jens Kollenberg tok en pause på 90 tallet. Jeg måtte fjerne en svulst (god artet) slik at jeg ikke har hørsel og balanse nerve på venstre side. Etter som tiden gikk følte jeg at jeg ikke kunne stoppe der. Så da anledningen bød seg importerte jeg fra Australia i samarbeid med familien Bruland

Falk vom Nordenstam, han forsynte seg godt av premiebordene og ble NUCH og samtidig fikk jeg som handler trenet opp balanse og løping i ringen.

Falknordenstamm2

Neste import fra Australia ble Steehl Haigerlock da i samarbeid med Michael Stiansen. Han gjorde det bra i utstillings ringen, men ble senere solgt. Desverre mangler jeg bilde av ham, så dersom noen kan finne et og sende det til meg er jeg takknemlig for det.

Etter at jeg fikk bekreftet at jeg kunne klare meg tålig bra i ringen med redusert balanse, kjøpte jeg Castlekeep Bacchus (Pluto).(Se egen side) I flere år samarbeidet jeg med Jan Fredrik Isaksen som da var medeier i kennelen, og det er ikke få ganger han og Pluto gjorde det meget bra i ringen både i Norge og utlandet. 

Nå har Jan Fredrik fått egne barn og han og samboeren vil gjerne starte noe for seg selv. Han trer derfor ut av kennelen. Jeg ønsker ham all lykke til både med egen kennel og som naturfotograf og takker for et utmerket samarbeid.

I håp om at kennel navnet von Silverkrohn også vil bestå i fremtiden, ser jeg for meg at det på et eller annet tidspunkt vil bli aktuelt og la andre tre inn i kennelen, men det får fremtiden vise.